Известие

Collapse
No announcement yet.

Светна ми лампата за маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Светна ми лампата за маслото

Днес лампата светна и ме вкара в паника.
    Отбих веднага проверих нивото и за течове, няма никъде.Маслото си е на същото ниво, преди седмица го смених,вчера слагах само друг акумулатор и накладки, мисля че няма връзка.
    От капачката на двигателя духа нормално, няма чукане.Като изгася двигателя и запаля наново, не свети, включва се когато си поиска.
    Някакви насоки?
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999

Какъв маслен филтър сложи? Да не са ти сбъркали филтъра?
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Да провери си филтъра като за начало, след това си смени датчика на маслото и ако пак примигва иди някъде да ти премерят налягането на маслото, но не се мотай да не строшиш мотора.
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Виж да не би маслената помпа да не качва достатъчно налягане.Аз така си прецаках двигателя, беше заминала помпата и от там лошо мазане и скъсана биела на колянов вал....Новата помпа е към 600 лв., ако ти се наложи....
        156 1.8 TS '98

Comment

Начи по мое скромно мнение, имаш кофти връзка на жичката или конектора на датчика, или на последващата му връзка, която върви по една черно бяла жичка във снопа от стартера и генератора - възможно е като си опъвал жици това - онова при сменяне на акум, понеже гледам че това си правил наскоро, да не прави добра връзка. На снимката по долу виж тоя конектор, жицата от датчика минава по него, ако е разбутвано там, може да окъсява или и аз не знам какво, просто го пробвай тва......ако си карал 2-3 дена така можеш да допуснеш че маслената ти помпа е ОК, тоя датчик там светва само за да индикира че двгто е леш, и си за дебел и хубав ремонт, мога да се подпиша с 2 ръце че при мен тази лампа при половин литър масло в двг, не свети......и горещо препоръчвам всеки да отдели 30 - 40 кинта за уред за налягане на масло, преди 2 седмици това ме спаси от основен ремон, и минах само с смяната на един семеринг.....
          Attached Files
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
          X